Det har blitt en stund siden siste oppdatering. Så her kommer et kort oppsumering av de siste dagene.

Dag 4
Da værmeldingene meldte stiv/sterk kuling i Skagerakk og Kattegatt bestemte vi oss for å bevege oss nedover innaskjærs til Marstrand. Dette var en tur hvor vi fikk føle på alt været hadde å by på. Vi hadde strålende sol og nesten vindstille, og vi hadde 1,5 meter bølger i nesen og 14 m/s. Til slutt kom vi oss til Marstrand etter en lang dag og fikk slappet av litt.

Dag 5
Da det fortsatt blåste alt for mye til å dra ut denne dagen også, så ble det en rolig dag på i Marstrand. Da vi var kalde og ikke hadde dusjet på ett par dager ble det bestemt at vi skulle dra på SPA. Dette var godt både for kropp, sjel og sinn. Resten av dagen forble rolig og brukt til å titte og utforske Marstrand.

Dag 6
Da vi endelig var et vindu i været besluttet vi å sette kursen over til Danmark med sikte på Skagen eller Fredrikshavn. Etter å ha dratt i 10-tiden fra Marstrand møtte vi fort på en del sjø og seilte gjennom 2-3 meter bølger i 5 knop! Selv om noen ble litt uggne under overfarten var alle enige i at det hadde vært en morsom og utfordrene tur for alle. Vi kom frem til Fredrikshavn rundt 20-tiden og ble loset trygt i havn av en veldig hyggelig havnevakt i Fredrikshavn.

Dag 7
Dette var dagen hvor vi etter planen skulle nå Aalborg. Vi satte derfor kursen sydover allerede kl.08.00 på morgenen for å komme oss til Aalborg så fort som mulig. Etter noen flere bølger og mye mer vind kom vi til slutt frem til Aalborg og kunne dermed slutte oss til The Tall Ships Races 2019! 😀 Da skipper og styrmann skulle på skippermiddag sammen med de andre skipperne, ble det kun rask til en kort dusj før man måtte sette kursen for middagen. Resten av mannskapet ble igjen i båten for å slappe av og prøve å tørke litt tøy.

Dag 8
Endelig er vi i gang med TSR! Det som preget denne dagen var i stor grad at vi skulle gjennomføre sikkerhetssjekk på ettermiddagen for å kunne godkjennes for seilasen. Hele mannskapet samarbeidet og gjorde en fantastisk jobb med å gjøre siste finish før sikkerhetssjekken. Dette var også dagen for den berømte Crew-paraden! Kyrre deltok med sitt mannskap og hadde en veldig hyggelig opplevelse! Når vi kom til scenen var det tid for prisutdeling. Kyrre var så heldige å motta prisen for den yngste skipperen i racet! Dette satt både skipperen og båten stor pris på! Etter Crew-paraden var det tid for at de yngste i mannskapet skulle på Crewparty, mens de eldste tok en rolig kveld ombord i båten.

Dag 9
Etter å ha våknet til strålende sol, hadde vi en deilig frokost på dekk. Vi hadde fått noen små bemerkninger fra sikkerhetskontrollen fra dagen før, så mens Øystein dro for å kjøpe dette, dro Eirik med noen fantastisk hyggelige Danske sjøspeidere som skulle hjelpe oss med å skaffe noen waiere til klyverbommen vår. Resten av mannskapet shinet Kyrre for åpent skip og lørdagens avgang. Når alt var i orden og Kyrre offisielt var godkjent for seilas ble det by-titting for mannskapet mens de eldste hadde noen andre plikter. Vi gleder oss nå til kveldens fyrverkeri og morgendagens start på seilasen!

Vi skal prøve å oppdatere så godt vi kan, men på grunn av varierende mobildekning til sjøs kan vi dessverre ikke love noe. Vi gleder oss uansett masse til å komme til Fredrikstad og håper å se mange møte oss der!