Sjøspeiderbåten «Kyrre»

Sjøspeiderbåten «Kyrre» gir unike muligheter for det å lære mer om seiling, navigasjon, og generell ferdsel på sjøen. Med sine 42 fot i tradisjonsrik utforming kreves det at medseilerne jobber sammen både for å heise seil, og for å få båten fremover når motoren er skrudd av. Vi tilbyr pakkeløsninger for både dags- og overnattingsturer, men tilpasser turen etter din gruppes ønsker.

Kontakt oss for et pristilbud.

Dette er en tur som lar medseilerne få kjenne litt på det å seile. Vi tar en tur ut på sjøen og heiser noen seil. Deltakerne jobber under kommando fra skipper, men må samarbeide for å klare og heise seil, og å få båten fremover når motoren er skrudd av. Det er også muligheter for å lære litt mer om navigasjon, samt de enkleste prinsippene for seiling og de grunnleggende reglene for ferdsel på sjøen. Medseilerne får prøve å lage enkel varmmat i en bysse på en båt i bevegelse, og man får kjenne på den herlige følelsen det er å nye et varmt måltid på dekk under seilas.

Dagstur:

6 – 8 timer

Inntil 20 pers

Dette er en lengre variant enn dagsturen, hvor medseilerne i tillegg til det å kjenne på seiling også får oppleve det å sove ombord i en båt. Vi bruker store deler av dagen på seiling og navigasjon, men finner mot kvelden et fint sted å legge båten for natten. Dette kan være i inne- eller uthavn, eller oppankret i en lun bukt. Alt etter hva dere ønsker. På disse turene må medseilerne i større grad jobbe sammen, og det gir større muligheter for både og seile mer, og å legge opp til kveldsbål og hygge.

Helgetur:

2-3 dager

Inntil 8 pers (med overnatting ombord)

Inntil 15 pers (med overnatting på land)

Dersom man ønsker å overnatte på en øy eller et annet sted i tilknytning til sjøen tilbyr vi transport! Dette kan enten være «raskeste vei» hvor vi går ut for motor, eller seiler et stykke og bruker litt tid på å nyte turen. Uansett kan transportetappen bli en uforglemmelig del av turen, og et positivt innslag på en ellers tradisjonell overnattingstur.

Transport:

1-3 timer

Inntil 20 pers

Det er i utgangspunktet ikke mulig å leie Kyrre lengre enn en helgetur, men sjøspeidergruppen drar minst en gang årlig på en ukes tok med Kyrre. Dersom det er ledig plass her er det mulig å bli med på en slik tur. For ytterligere informasjon må man kontakte gruppa under fanen «Kontakt oss»

Patruljebåten «AUD»

Patruljebåten «Aud» er en 27 fot stor «Albin Vega» i plast med mulighet for overnatting. Båten er usedvanlig trygg og stødig, og kan enkelt seiles selv med minimal erfaring på sjøen. Med utenbordsmotor er den enkel å manøvrere, og er en flott mulighet for en mindre gruppe og oppleve gledene ved seiling. På dagsturer går det fint med 6 personer ombord, og det er soveplass til 4 under dekk.

Pris fra 450,-

6 – 12 timer

Inntil 6 pers

Pris fra 450-

2-3 dager

Overnatting inntil 4 pers

Pris fra 750,-

Inntil 7 dager

Pris fra 1250,-

Optimistjoller

Speidergruppen har to optimistjoller som vi benytter for å lære prinsippene ved seiling. Det er kun ett seil å forholde seg til, og fordi dette er en såpass liten og lett båt merker man umiddelbart hvis man gjør noe riktig eller galt. Her er det ingen motor ombord, og man er nødt til å seile for at båten skal få fart. Fordi man sitter lavt over vannet får man en fartsfølelse og spenning man ikke nødvendigvis opplever i større båter.

Pris fra 200,-

24 timer

200,- pr stk

En helg

350,- pr stk

Inntil 7 dager

900,- pr. stk

Vi tilbyr utleie av våre båter til både privatpersoner og grupper. Prisene på utleie varier utifra hvor lenge man ønsker å leie båten og hvor mange som skal benytte den. Felles for utleie av Kyrre er at denne av sikkerhetsmessige grunner kun leies ut med skipper og minst 1 mannskap fra 1. Isegran Sjø. Dersom man ønsker å leie Patruljebåten «Aud» kreves iht norsk lov at en ombord innehar båtførerprøven.