Dag 1 startet med avgang fra Fredrikstad etter en hyggelig avskjedssermoni med familie og oppmøte. Planen var å sette kursen mot Havstensund, men på grunn av en defekt vannpumpe og noen dynamoproblemer ble kursen satt til Strømstad for litt handling i en båtbutikk. Stuerten disket opp med en fantastisk chorizo-pasta kreasjon, som smakte fortreffelig!

Dag 2 ble startet med noen nødvendige innkjøp før vi kastet loss og satte kursen mot Lysekil. Da det fortsatt var en del rigging som gjenstod før riggen var klar for bruk ble tiden brukt på å fikse det resterende av riggingen. Etter egg og bacon til lunsj tøffet vi oss nedover mot Sotekanalen og hadde en fantastisk opplevelse med å kjøre gjennom dette sundet og under svingebroen over Sotekanalen. Etter passering av dette var det igjen tid for litt mat, og stuerten disket opp med rotmos og kjøttkaker. Igjen falt dette i smak blant mannskapet. Etter en seilas på nesten 10 timer kom vi inn til Lysekil rundt 21.00 og ble møtt med ett fantastisk syn av masse tremaster i havnen. Det ble arrangert Nordisk skutetreff i Lysekil denne helgen og vi fikk lov til å slenge oss med og være en del av dette. Etter en lang dag tok vi til slutt kvelden.

Dag 3 skulle de andre båtene i Nordisk skutetreff ut å seile regatta. Da vi ikke hadde testet riggen enda var vi ikke helt klare for noen regatta og dro derfor ut å testet riggen litt. Etter ett par timer med litt seiling og testing gikk vi tilbake til havnen og gjorde noen nødvendige ærender på land. På grunn av en kilt vimpel, ble vi nødt til å sende en fra mannskapet opp i masten for å løsne dette. Etter dette var det tid for litt dusjing og vasking for så å spise litt middag. I dag ble det fellesmiddag sammen med Nordisk skutetreff så stuerten fikk fri i kveld. Nå er det litt kortspill før vi snart skal ta kvelden. I morgen satser vi på å krysse over til Danmark da det er meldt mer vind de neste dagene. Følg med for flere oppdateringer 🙂